23.7 C
De Bilt

Beklimmingen toren Oude Nicolaaskerk

UIT in IJsselstein organiseert op 11, 22 en 25 juni beklimmingen van de Pasqualinitoren van de Oude Nicolaaskerk. De rondleidingen zijn onder leiding van een gids en vinden plaats in combinatie met een rondleiding in de kerk of met een stadswandeling.

In ieder architectuurboek komt de kerktoren van de Oude Nicolaaskerk voor. De Italiaanse architect Allesandro Pasqualini bouwde deze in 1532 in opdracht van de baron van IJsselstein, Floris van Egmond. Deze was in Italië ondersteboven geraakt van al het moois wat hij daar zag. De Pasqualini-toren is het oudste en eerste renaissancebouwwerk van boven de Alpen.

Bijzondere spits op toren

Heel bijzonder is de spits die in 1924 is geplaatst naar ontwerp van de Amsterdamse School bouwmeester Michel de Klerk. Tijdens de beklimmingen hoor je het verhaal van één van de meest bijzondere kerktorens van Nederland en geniet je ook van prachtig uitzicht over IJsselstein. Ook in de kerk zelf is veel moois te zien, zoals de praalgraven van Gijsbrecht van Amstel en zijn vrouw Bertha van Heukelom en van Aleida van Culemborg.

Beklimmingen mét rondleiding in kerk of historische binnenstad

De beklimmingen van de kerktoren worden verzorgd door een gids en zijn in combinatie met een rondleiding in de Oude Nicolaaskerk of met een stadswandeling.

De beklimmingen vinden plaatsen op:

  • Dinsdagavond 11 juni: beklimming met stadswandeling. Start 19.00 uur. Duur rondleiding circa 2 uur
  • Zaterdagmiddag 22 juni: beklimming toren met rondleiding in de kerk. Start 14.00 uur. Duur rondleiding circa 1,5 uur
  • Dinsdagavond 25 juni: beklimming toren met rondleiding in de kerk. Start 19.00 uur. Duur circa 1,5 uur

Praktische informatie

Deze speciale beklimmingen starten bij de ingang van de Oude Nicolaaskerk aan Kronenburgplantsoen 1 in IJsselstein. Er kunnen maximaal 10 deelnemers tegelijk de toren beklimmen. Afhankelijk van de groepsgrootte, worden deelnemers bij aanvang opgesplitst. De ene groep start met beklimming en de andere groep met rondleiding of stadswandeling.  

Tickets zijn verkrijgbaar bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen € 7,50 per persoon.

Meer informatie: www.inijsselstein.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio