13.3 C
De Bilt

Bezoeken en beleven in IJsselstein tijdens Open Monumentendag op 9 september

Op zaterdag 9 september zijn de monumenten in de binnenstad van IJsselstein voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen deze dag op diverse plekken terecht voor rondleidingen, tentoonstellingen, beklimmingen, concerten en verhalen. Een ideale manier om de prachtige monumenten van IJsselstein van binnen en buiten te bewonderen en kennis te maken met de rijke historie en cultuur van een van de allermooiste vestingsteden van Nederland. Museum IJsselstein, de Kasteeltoren en Het Zendstation openen ook op zondag 10 september de deuren met speciale activiteiten.

In de Oude Nicolaaskerk trakteren organisten op orgelspel en mannenkoor Deo Datus geeft een mini-concert. Ook is een unieke beklimming van de Pasqualini-toren mogelijk. In de Basiliek kunnen bezoekers de gewelven van de Basiliek beklimmen en genieten van het uitzicht over de stad. In de 16e-eeuwse kasteeltoren kunnen kinderen in een VR Game de middeleeuwen beleven. De waagmeester is in de Waag aanwezig en geeft uitleg over de werking van dit monument. Bij de molen en in het historisch stadhuis is er van alles te zien en beleven. En in de binnenstad kunnen bezoekers bijzondere voertuigen bewonderen tijdens het ‘Special Cars & Bikes’-evenement.

Door de vestinggrachten zijn er rondvaarten langs de monumentale highlights van de stad. Met een van de ‘Rondjes IJsselstein’ kunnen bezoekers zelf een stadswandeling maken. Deze gratis audiotours, voor volwassenen en kinderen, kunnen op elk moment van de dag worden bekeken via de gratis izi.TRAVEL app.

Kunst in het Zendstation IJsselstein

Liefhebbers van de historie van het uitzenden van radio in Nederland, van bijzondere gebouwen in Dudok-stijl, maar ook liefhebbers van kunst zijn op zaterdag 9 en zondag 10 september van 10.30 tot 16.00 uur welkom in het monumentale Zendstation. 11 IJsselsteinse kunstenaars exposeren hier hun werk: o.a. schilderijen, beelden en keramiek.

Meer informatie

Specifieke informatie over alle activiteiten en openingstijden in dit Open Monumentenweekend zijn te vinden op www.inijsselstein.nl onder Open Monumentendag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio