13.1 C
De Bilt

De Grote Samenspeeldag komt eraan!

Nieuwegein – Op zondag 4 juni vindt de derde editie van De Grote Samenspeeldag plaats op Fort de Batterijen in Nieuwegein. De Grote Samenspeeldag is een groot inclusief festival voor kids. Het festival duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens De Grote Samenspeeldag kunnen kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten, van elkaar leren, en vooral met elkaar spelen. Boven alles staat de Grote Samenspeeldag voor samen plezier maken. Ook dit jaar zit het programma van De Grote Samenspeeldag boordevol leuke activiteiten voor alle kinderen.

De Grote Samenspeeldag voor ieder kind genieten

Er zijn optredens van artiesten en er kan samen muziek gemaakt worden. Er is een Gamestation waar ieder kind virtueel kan racen, schieten en rennen. Kinderen kunnen circustrucs leren en goochelen met echte goochelaar. Ook kunnen ze suppen, kanoën of in de windsurfsimulator. Op het terrein wordt verder druk geknutseld, geschminkt, gebald, geklommen, gedanst en gezongen. Samen spelen met anderen staat natuurlijk voorop.

De Speeltuinbende

De Grote Samenspeeldag wordt ieder jaar georganiseerd door de Speeltuinbende, een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. De Speeltuinbende zet zich actief in om kinderen en ouders te verbinden en alle kinderen samen te laten spelen. Door de variatie aan activiteiten is er voor ieder kind iets leuks te doen. Professionele spelbegeleiders (waar men nog een aantal vrijwilligers voor zoekt) zorgen ervoor dat elk kind, met en zonder beperking, mee kán doen.

Kaarten

De Grote Samenspeeldag is op zondag 4 juni van 11.00 tot 16.00 uur op het terrein van Fort de Batterijen in Nieuwegein. Kaarten kosten €4,50 per persoon voor de hele dag. Leden van de Speeltuinbende hebben gratis toegang. De Grote Samenspeeldag wordt mede mogelijk gemaakt door een gift van de Nationale Postcode Loterij. Voor meer informatie en kaarten: kijk op speeltuinbende.nl/degrotesamenspeeldag.

Over Stichting het Gehandicapte Kind

Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen – dat is het ideaal van Stichting het Gehandicapte Kind. De meeste kinderen leren leven met hun beperking. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor eenzaam voelen. Met steun van donateurs en vrijwilligers helpt Stichting het Gehandicapte Kind om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken. Zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen en vrienden maken. Met als doel: geen kind zonder vriendjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio