15.6 C
De Bilt

Foto-expositie op bouwhekken Muntplein in Muntenbuurt van Nieuwegein

Fotograaf en inwoner van de Muntenbuurt Michael Galiart exposeert een unieke serie portretten van inwoners uit de Muntenbuurt in Nieuwegein. De portretten vertegenwoordigen een verkenning van de buurt en worden tentoongesteld op de bouwhekken rondom de renovatie van winkelcentrum Muntplein.

U bent van harte uitgenodigd om de feestelijke opening van de foto-expositie op het Muntplein op dinsdag 5 september bij te wonen. (In de hoek bij de Albert Heijn en tussen het Muntplein en de Menuetbrug, de wandelroute naar het openbaar vervoer.) De opening start om 16.30 uur en luidt tevens de aanvang van de renovatiewerkzaamheden in van het winkelcentrum Muntplein. Aanmelden kan via een mail naar projectleider Annemarij Swart: a.swart@nieuwegein.nl.

Expositie: Mijn verkenning van de Muntenbuurt

Michael benaderde Betere Buurten voor zijn bewonersinitiatief om een expositie van inwoners uit de Muntenbuurt te maken. Als fotograaf wilde Michael Galiart graag mensen uit de Muntenbuurt ontmoeten. Bewoners die er nog maar kort wonen en misschien op doorreis zijn naar een andere plek. En bewoners die er al langer wonen en niet meer weg willen. Michael slaagde erin het onderzoek naar de verschillen en overeenkomsten vast te leggen met zijn camera.

Renovatie winkelcentrum Muntplein

Winkelcentrum Muntplein in de Muntenbuurt gaat op de schop. Betere Buurten heeft samen met bewoners, bezoekers en ondernemers een plan gemaakt om het plein groener, koeler, mooier en gezelliger te maken. Van september 2023 tot en met februari 2024 is de gemeente hier aan het werk om het hele plein te vernieuwen. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en horeca bereikbaar.

Over fotograaf Michael Galiart (1984)

Michael is fotograaf en woont in de Muntenbuurt. In zijn werk onderzoekt hij de wisselwerking tussen zichzelf als fotograaf en degene die hij portretteert. Dit resulteert in werken die ons een kijkje in de ziel van de geportretteerden geven, maar tegelijkertijd een reflectie zijn van de ziel van de fotograaf zelf. Meer informatie staat op www.ikbennieuwegein.nl/muntenbuurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio