20 C
De Bilt

Grootste kerstboom van de Wereld brand weer

Op zaterdagavond 9 december ging klokslag 19.45 uur de grote kerstboom ter wereld weer branden. Hiervoor was de bekende Gerbrandytoren in IJsselstein, ook wel bekend als de Zendmast, weer volop in de lampjes gehangen. Met zijn 366 meter hoogte is het niet alleen het hoogste bouwwerk in Nederland, maar ook de grootste kerstboom ter wereld. “Het exemplaar in het Italiaanse Gubio telt niet meer, omdat een versierde berghelling is en geen staand enkelvoudig exemplaar”, zo laat bedenker en uitvoerder van de grootste kerstboom ter wereld, Ton Westland, in onderstaand commentaar weten.

Feestelijk ontsteking ‘kerstboom’

Dit jaar vond de ontsteking voor de 25e keer plaats en dat jubileum mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Mede dankzij sponsoren en vrijwillige medewerkers, kon dit teken van vrede weer stralen. De feestelijke dag was gevuld met diverse activiteiten en optredens in IJsselstein.

Tot in de omtrek te zien

Als het echt helder is dan kan de ‘boom’ ook al vanuit Rotterdam te zien zijn, of langs de snelwegen in de buurt van Utrecht. De boom van IJsselstein zal nog tot 6 januari verlicht zijn.

2 REACTIES

  1. Ik betreur het zeer, dat zelfs REGIO online spreekt van “de grootste Kerstboom van NEDERLAND”, terwijl deze toch al sinds 1997 in het Guinnes Book of Records vermeld staat als Grootste Kerstboom TER WERELD!!!
    Dat een willekeurig persoon “ergens” in Nederland zich daar in vergist, kan ik me nog voorstellen, maar in REGIO-nieuws heb ik daar moeite mee.
    Er zijn mensen die menen dat in Gubbio, Italië een hoger exemplaar is, maar die wordt niet gehonoreerd, omdat daar lampjes gehangen zijn in de bomen tegen een berghelling. Daar “staat” dus niets.
    Als bedenker en 24 jaar uitvoerder van deze Grootste Kerstboom Ter Wereld, wil ik hier toch af en toe mijn teleurstelling nog even over melden.

    • Hartelijk dank voor uw toelichting. Mooi dat mede door uw inzet de ‘kerstboom’ in IJsselstein al 25 jaar wereldberoemd is. Wij hadden inderdaad wel de ‘kerstboom’ in Gubio meegerekend. Niet omdat deze niet staat, maar omdat het ook geen echte boom is. De voorwaarde dat een ‘boom’ moet staan was mij onbekend, maar ben blij dat u dat met uw kennis aanvult. Op basis van uw inbreng is de tekst aangepast om recht te doen aan de echte ‘grootste kerstboom ter wereld’. (red.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio