20.1 C
De Bilt

Ontdek IJsselstein by night

IJsselsteinLiefhebbers van historie, sfeer en verhalen kunnen de komende decemberavonden hun hart ophalen. Met de Grootste Kerstboom als decor zijn er deze maand torenbeklimmingen en stadswandelingen vol verhalen. Je mag er binnenkijken of wandelt langs de verlichte monumenten in de binnenstad.

Avondrondleidingen Pasqualini-toren

Op woensdagavond 13 en 20 december is er een unieke kans om op hoogte het verhaal van één van de mooiste kerktorens van het land te horen. Je ervaart de kerstsfeer met de Grootste Kerstboom als stralend decor. De rondleidingen in de Pasqualini-toren starten om 19.30 en om 20.30 uur. Ook is er de mogelijkheid de kerk te bezichtigen. Per rondleiding is er een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveer je ticket vooraf bij UIT in IJsselstein, Overtoom 7, via info@uitinijsselstein.nl. Kosten: 5 euro per persoon.

Beklimmingen gewelven Basiliek

Op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december is de St. Nicolaasbasiliek van 18.30 uur tot 21.30 uur geopend voor speciale beklimmingen van de gewelven. Een gids leidt de bezoekers in een klein groepje rond. Vanaf het dak kun je de gerestaureerde uurwerken bewonderen en genieten van het zicht op de Grootste Kerstboom. Bezoekers kunnen na afloop ook een kijkje nemen bij de traditionele kerststal. De kosten voor de beklimmingen zijn 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Vooraf reserveren is niet nodig.

Verlichte stadswandelingen

Op woensdagavond 27 december en donderdag 28 december zijn er rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De wandeling op 27 december start om 19.00 uur en is speciaal voor kinderen (onder begeleiding van een volwassene) en duurt circa een uur. De wandeling op 28 december start om 19.30 uur en duurt ca. 1,5 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon.

Reserveer vooraf je kaartje voor de stadswandelingen bij UIT in IJsselstein, Overtoom 7, via info@uitinijsselstein.nl. Beide stadswandelingen zijn inclusief een bezoek aan de kerststal. Optioneel kunnen belangstellenden aansluitend nog op eigen kosten de toren van de Basiliek beklimmen.

Rondje Verlicht IJsselstein

Je kunt ook zelf een wandeling door Verlicht IJsselstein maken met de gratis izi.Travel-app op je telefoon. Slenter door de pittoreske straatjes en maak kennis met de monumentale en geschiedenisrijke binnenstad. Dat is ‘s avonds extra bijzonder en sprookjesachtig. Je kiest zelf waar je het Rondje Verlicht IJsselstein begint en onderweg kom je langs de verlichte en eeuwenoude gebouwen die de gemeente uniek maken.

Meer informatie over deze verlichte uitjes en andere kerstuitjes is te vinden op www.inijsselstein.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio