18.1 C
De Bilt

Last onder dwangsom voor jonge IJsselsteiner

IJsselstein – Burgemeester Patrick van Domburg heeft aan een 17-jarige IJsselsteiner een last onder dwangsom opgelegd. De politie hield de man begin maart staande nadat hij diverse verkeersovertredingen had begaan. Hij bleek in het bezit van specifiek gereedschap om onderdelen uit auto’s te halen. De aangehouden persoon is een bekende van de politie als het gaat om diefstal uit personenauto’s.

Last onder dwangsom

Een last onder dwangsom is een bestuurlijke maatregel die het bevoegd gezag, bijvoorbeeld de burgemeester of het college, aan een persoon kan opleggen om herhaling van een overtreding te voorkomen. In de Algemene plaatselijke verordening (APV) van IJsselstein is opgenomen dat het vervoeren of bij zich hebben van inbrekerswerktuigen verboden is. Treffen de politie of toezichthouders van de gemeente hem nogmaals aan met dit soort gereedschap, dan moet hij een forse dwangsom betalen.

Los van strafrechtelijke vervolging

Een bestuurlijke maatregel staat los van de strafrechtelijke vervolging door justitie. ‘Inbraak in personenauto’s is heel ingrijpend voor de autobezitter en de buurt’, zegt burgemeester Van Domburg. ‘Los van de materiële schade en kosten voor de autobezitter grijpt autokraak ook in op het brede gevoel van veiligheid in onze stad. Daarom treden wij samen met onze toezichthouders en de politie streng op tegen dit soort mensen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio