14.5 C
De Bilt

Eenvoudig en milieuvriendelijk: Nieuwegein lanceert gratis elektrische bakfiets voor het wegbrengen van grofvuil

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Nieuwegein gratis een elektrische bakfiets van de gemeente gebruiken. Met deze bakfiets kunnen inwoners grofvuil en groot tuinafval op een milieuvriendelijke manier naar het recyclingstation brengen. Hiermee bespaart men niet alleen de kosten van een ophaalafspraak voor grofvuil, ook wordt het afval op het recyclestation beter gescheiden tot wel in 18 verschillende soorten. Reserveren kan via www.nieuwegein.nl/bakfiets.

Beter scheiden, meer hergebruiken in Nieuwegein

Het scheiden en recyclen van materialen, zoals papier en karton, plastic, en organisch afval zorgt ervoor dat deze opnieuw kunnen worden gebruikt om nieuwe producten en/of grondstoffen te maken. Waaronder compost voor planten,
gerecycled papier en karton en hergebruikte shampooflessen. Wethouder John van Engelen moedigt inwoners aan: “De gratis elektrische bakfiets is niet alleen een handig vervoermiddel voor inwoners om hun grofvuil en groot tuinafval naar het recyclingstation te brengen. Het is ook een krachtig instrument voor duurzaam afvalbeheer. Ik nodig alle inwoners van harte uit om deze elektrische bakfiets te reserveren en zo op een sportieve wijze bij te dragen aan een schoner en groener Nieuwegein.”

Hoe werkt het?

Het gebruik van de gratis elektrische bakfiets is eenvoudig. Inwoners kunnen online de bakfiets reserveren via www.nieuwegein.nl/bakfiets en deze ophalen bij fietsenstalling “De Fietspomp” op City, onder het Stadshuis. Vervolgens kunnen ze hun afval gemakkelijk en milieuvriendelijk naar het recyclingstation brengen. Na gebruik kan de bakfiets weer worden teruggebracht naar de fietsenstalling voor de volgende gebruiker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio