20 C
De Bilt

Feestelijke opening Werkschuur Nieuw Wulven!

Stichting Natuurlijke Recreatie biedt inwoners van Houten met afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding en arbeidsparticipatie in en rondom Nieuw Wulven. Ze doen daarmee werkervaring op en maken het natuur- en recreatiegebied Nieuw Wulven mooier. De stichting heeft voor de deelnemers een werkschuur gebouwd. Deze wordt op zaterdagmiddag, 20 mei 2023, feestelijk geopend met gezellige publieksactiviteiten voor jong en oud.

Arbeidsparticipatie in Nieuw Wulven van start

In Nieuw Wulven start een project voor mensen die moeilijk aan het werk komen. Het project is een samenwerking van Stichting Nieuw Wulven, gemeente Houten en Staatsbosbeheer. In december 2022 is hierover een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Mensen vanuit de bijstand of Wet Maatschappelijke Ondersteuning met een indicatie dagbesteding kunnen hieraan meedoen. De eerste deelnemers starten naar verwachting in juni 2023 met een leer/werktraject in het onderhoud van groen en voorzieningen. Hiermee verhogen de deelnemers hun kans om door te stromen naar een vaste baan.

Werkschuur Nieuw Wulven meer dan een thuisbasis

De werkschuur Nieuw Wulvenis een initiatief van Stichting Natuurlijke Recreatie. Stichting Natuurlijke Recreatie is in 2016 uitgekozen om ondernemer een impuls te geven aan recreatie in het gebied. De stichting heeft ook maatschappelijke participatie omarmt. Ze heeft daarvoor een project opgezet gericht op arbeidsparticipatie. Hiervoor heeft de stichting een werkschuur gebouwd. De werkschuur is mede gerealiseerd met een subsidie van Leader Utrecht Oost. Deze subsidie is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling.

De werkschuur is de thuisbasis voor de deelnemers en hun begeleiders. Er is een leslokaal. Scholen, verenigingen en andere partijen kunnen dit lokaal gebruiken. Activiteitenvan de boswachter starten in de schuur. Natuur Ontdek Plek, Groene maatjes, NME Houten, milieu werkgroep Houten, natuureducatie Buitenwijs en Groen Doet maken gebruik van de schuur. Al deze activiteiten maken het gebied aantrekkelijk en bieden bezoekers informatie over het landschap en de natuur.

Feestelijke opening

De werkschuur opent de deuren op 20 mei 2023. De feestelijke activiteiten duren van 13.00 – 15.00 uur op het Bos 1, Houten. Kom de werkschuur bekijken. Iedereen is welkom.

Maak kennis met de stichting en andere partijen in Nieuw Wulven. Staatsbosbeheer heeft een spannende kruip- en sluiproute aangelegd. Loopcentrum Houten heeft een trimparcours gemaakt. Er is dus veel nieuws te zien. De Werkgroep Ringslangen en Natuur Ontdek Plek organiseren kinderactiviteiten en een quiz.

Aanmelden is niet nodig. Kom zo veel mogelijk op de fiets. Voor meer informatie: www.werkschuurwulven.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio