11.7 C
De Bilt

Zeeuwse Leefstijlroute dit voorjaar van start in Noord-Beveland

Dit voorjaar gaat De Zeeuwse Leefstijlroute van start in de gemeente Noord-Beveland! Wij gaan met veel enthousiasme van start met het programma, om al onze inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen! De Zeeuwse Leefstijlroute is een laagdrempelig leefstijlprogramma waarbij wandelen centraal staat en daarbij gewerkt wordt aan de conditie en het leggen van sociale contacten.

Leefstijlroute Voor iedereen toegankelijk

Het programma duurt in totaal 20 weken waarbij er elke week met een groep wordt gewandeld. Verschillende (zorg)professionals zullen de wandelaars begeleiden tijdens de wandelingen. Samen gaan zij aan de slag met de leefstijl. Er wordt gewandeld op verschillende niveaus en daardoor is het programma voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wekelijks wandelen

Met de Zeeuwse Leefstijlroute zal er wekelijks worden gewandeld op de maandagavond, vanaf dorpshuis De Stadsweide in Kortgene. Op 9 mei start om 19:00 uur de eerste wandeling. Wethouder van Belzen trekt zelf ook de wandelschoenen aan en geeft het startschot bij de eerste wandeling. Op dit moment hebben al 30 Noord-Bevelandse deelnemers zich aangemeld, wat in verhouding tot de overige Zeeuwse deelnemende gemeenten een zeer hoge opkomst is.

‘Dat betekent dat het project op voorhand al voorziet in een behoefte waar we als gemeente erg blij mee zijn en we vooral trots zijn op hoe enthousiast het programma wordt ontvangen’, aldus wethouder Van Belzen. Inschrijven voor De Zeeuwse Leefstijlroute kan via www.zeelandinbeweging.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio