9.6 C
De Bilt

10 januari Alzheimer Café Schagen: ‘Dementie en de veranderende rollen binnen relaties’

Woensdagavond 10 januari is er weer een Alzheimer Café in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36a in Schagen. Deze avond is onze gastspreker Suzanne van den Dries. Zij is werkzaam als gezondheidspsycholoog bij Geriant.   

Verandering van rol

Met dementie raak je niet alleen jezelf stukje bij beetje kwijt, maar ook je plek binnen een relatie verandert. Dit zorgt voor verwarring bij de persoon met dementie maar zeker ook bij de partner, de kinderen en andere betrokkenen.

Naarmate de dementie vordert, verandert de persoon in kwestie. De rollen binnen een relatie en/of een gezin komen onder druk te staan. Ze blijken niet meer zo vanzelfsprekend te zijn en vragen om een andere mindset. Hoe kun je hier het beste mee omgaan?

Suzanne van den Dries gastspreker Alzheimer Café

Suzanne van den Dries gaat met ons hierover in gesprek. Tijdens het Alzheimer Café is er ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

Gratis toegang

Tijd 19:15 – 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is NIET nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio