11.7 C
De Bilt

11 januari Alzheimer Café Schagen: wegwijs in de wereld van de mantelzorg

Alzheimer Café Schagen kan helpen als u een partner of een familielid met een diagnose dementie heeft. Dan komt er veel op u af. Emotioneel krijgt u het een en ander te verwerken. Maar ook praktische zaken, zoals het organiseren van extra hulp, vervoer, (tijdelijke) opvang, logeren en hoe u de zorg regelt naast uw werk. Een mantelzorgmakelaar kan regeltaken van u overnemen en weet alles over wettelijke regelingen, voorzieningen en voorschriften. Tevens onderhoudt deze contacten met instanties als gemeenten en verzekeraars en kan bemiddelen met werkgevers.

Alzheimer Café Schagen

Het Alzheimer Café vindt zoals gewoonlijk plaats in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36a in Schagen. Onze gastspreker van deze avond is Annemiek Kemps. Zij is als mantelzorgmakelaar werkzaam bij het Mantelzorgcentrum. Dé aangewezen persoon om u wegwijs te kunnen maken in de wereld van de Mantelzorg. 

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals.

Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en de toegang is gratis.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio