9 C
De Bilt

11 oktober Alzheimer Café Schagen: ‘Als opname in zicht komt’

Woensdagavond 11 oktober is er weer een Alzheimer Café in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen. Deze avond maakt Max Nuijens, casemanager, het dilemma van opname in een verpleeghuis bespreekbaar en vertelt Hans van Leerdam zijn ervaring met zijn verhuizing naar een kleinschalige woonzorglocatie.   

Een van de moeilijkste beslissingen

De opname van je naaste; Je denkt er soms al maanden in stilte over na. Het is moeilijk en pijnlijk om er als eerste over te beginnen. Het kan je het gevoel geven dat je faalt. Je voelt je vaak machteloos. Dat doet telkens weer pijn. Je stelt het besluit zo lang mogelijk uit. Max Nuijens neemt u mee in dit proces. Hij bespreekt de praktische aspecten en de emoties die hieraan gekoppeld zijn. Hans van Leerdam deelt met ons hoe hij het heeft ervaren om te verhuizen naar de locatie van WarmThuis in Grosthuizen.

Avond Alzheimer Café

Een interessante avond afgewisseld met verrassende muzikale intermezzo’s van Margreth Koning. Een avond met ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals tijdens het Alzheimer Café Schagen. Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien of boeken met betrekking tot dementie lenen.

Tijd 19:15 – 21.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden NIET nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Rensing (06 2237 2553).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio