20.3 C
De Bilt

1e paal voor kindcentrum Vroonermeer geslagen in de gemeente Alkmaar

Vandaag was het feest in de Vroonermeer! Onder toeziend oog van 400 kinderen werden door kinderen van De Lispeltuut (SAKS), de Vroonermeerschool (Ronduit) en de Kinderkroon (Klein Alkmaar, SKOA en Kiddies), de eerste palen geslagen voor de nieuwe school in Alkmaar. De kinderen deden dit elk samen met hun schooldirecteur. Van onderwijsinstellingen zongen de kinderen een prachtige lied ter ere van dit bijzondere moment. En natuurlijk was er ter ere van dit feest een heerlijke traktatie voor alle kinderen.

Tijdscapsule

Daarna ontving de Alkmaarse Kinderburgemeester Miya Scheltinga uit handen van de kinderen, twee tijdscapsules van de scholen, die zij samen met de kinderen in de grond brachten. De kinderen hebben deze capsules op school gevuld met persoonlijke briefjes. Zodat mensen in de toekomst, zoals archeologen, antropologen en historici, een beeld krijgen van een bepaalde tijdsperiode, als ze weer worden opgegraven.

Onthulling bouwbord kindcentrum Vroonermeer

Daarna onthulde wethouder onderwijs, Ad Jongenelen het bouwbord met medewerking van: Architect Huub Frencken van Frencken Scholl Architecten uit Maastricht, Aannemer De Geus Bouw BV uit Langedijk en Installatiebureau Klaver Klimaattechniek BV uit Obdam, Alkmaar Sport en de schoolbesturen van Saks, Ronduit en Klein Alkmaar.

De oplevering van de school is naar verwachting in het 1e kwartaal 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio