11.8 C
De Bilt

5 initiatieven krijgen ondersteuning bij de uitvoering in Langedijk

De initiatievencampagne om Langedijk mooier, sportiever, gezelliger of groener te maken heeft geresulteerd in 5 winnende ideeën. De meeste stemmen gingen naar het initiatief voor wandelbankjes in alle kernen en wijken in Langedijk. Ook waren er veel stemmen voor groene schoolpleinen, de aanleg van een hondenspeeltuin, ‘Sint Pancras in ’t groen!’ en ‘Sint Pancras (Beverplein) verbind’. De winnende ideeën krijgen financiële ondersteuning bij de uitvoering.

Initiatievencampagne

‘Wat zou jij doen met 75.000 euro om Langedijk mooier, sportiever, gezelliger of groener te maken?’ Deze vraag stelde de gemeente in april aan alle inwoners van Langedijk, als start van de campagne. Er zijn 33 ideeën ingediend, daarvan zijn 10 ideeën als haalbaar beoordeeld en doorgegaan naar de stemronde. Elke Langedijker van 12 jaar en ouder kon van 18 juni tot en met 7 juli stemmen op één of meerdere ideeën. In totaal hebben 3.419 mensen een voorstel gedaan om de beschikbare 75.000 euro te verdelen.

Onderdeel kernenbeleid

We zijn trots op de betrokkenheid die daaruit spreekt. De initiatievencampagne Langedijk is onderdeel van het kernenbeleid om samen met inwoners en ondernemers te zorgen voor sterke en vitale dorpen. De initiatievencampagne gaf de samenleving ruimte om met ideeën te komen die bijdragen aan de vitaliteit van onze gemeente. Meer informatie over de campagne en de winnende ideeën is te vinden op samenwerkenlangedijk.nl/initiatieven. De gemeente neemt op korte termijn contact op met de initiatiefnemers om de uitvoering van en de ondersteuning bij hun ideeën te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio