18 C
De Bilt

5 nieuwe noodwoningen op De Ark in Schagen

Er zijn extra noodwoningen gebouwd op de Ark in Schagen. Er stonden al 15 woonunits, nu zijn er 5 nieuwe woningen bij geplaatst. De woningen staan op het voormalige terrein van basisschool de Ark aan de Jozef Israëlsstraat in Schagen. In juni worden de laatste 10 units geplaatst.

Noodwoningen voor Oekraïense bewoners

Vanmorgen hebben de nieuwe Oekraïense bewoners het contract ondertekend voor het bewonen van de units. Ze werden verwelkomd met een mooie bos bloemen. Vanaf het weekend gaan ze de units bewonen. De Oekraïense mensen die de units gaan bewonen, woonden hiervoor bij particulieren, bijvoorbeeld bij inwoners in huis.

Ondertekening Units De Ark
Ondertekening Units De Ark – Foto gemeente Schagen

“Hoewel wij ontzettend dankbaar zijn voor de tijd die we bij ons gastgezin hebben mogen doorbrengen, zijn we blij dat we nu ons eigen plekje hebben”, zegt één van de nieuwe bewoners van de Ark. 

De gemeente Schagen wil graag stilstaan bij het belang van de gastgezinnen. Vele gastgezinnen boden voor deze mensen een veilig thuis. Dit gaf de gemeente de tijd om deze extra noodwoningen te bouwen. De gemeente wil dan ook haar dankbaarheid voor deze gastgezinnen benadrukken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio