5.5 C
De Bilt

Actualisatie beleid Zonneparken Schagen

Schagen – Op 20 december heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Schagen de actualisatie van het “Beleid Zonneparken” vastgesteld. Het beleid bevat aangepaste regels waarmee we, naast kleine zonneparken voor agrariërs, ook enkele grote zonneparken binnen de daarvoor aangewezen zoekgebieden mogelijk willen maken. Wethouder Hans Heddes: “met de actualisatie van het Beleid Zonneparken streven we bij de grote zonneparken naar 50% lokaal eigendom. Onze inwoners en ondernemers kunnen meebeslissen over het project en over een deel van de opbrengsten. Zo werken we samen met hen aan een duurzame gemeente”.

Aanleiding actualisatie beleid

In 2019 stelde de gemeenteraad het beleid Zonneparken vast. Hierin staat beschreven waaraan aanvragen voor zonneparken moeten voldoen. Op 11 februari 2020 besloot de gemeenteraad om een evaluatie van dit beleid uit te voeren en deze te verwerken in het proces van de Regionale Energie Strategie (RES). Omdat vorig jaar de gemeenteraad de RES heeft vastgesteld is de aanleiding ontstaan om de evaluatie uit te voeren. Het beleid Zonneparken moet, op de basis van de conclusies uit de evaluatie, bijgesteld worden. Zo besloot het college. Dinsdag 20 december is de actualisatie van het beleid door het college van burgemeester en wethouders van gemeente Schagen vastgesteld.

Online Informatiebijeenkomst

Wilt u graag mondeling informatie krijgen over de actualisatie van het beleid Zonneparken? Dan bent u van harte welkom om aan te sluiten bij de online informatiebijeenkomst. Deze is op maandag 23 januari van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt zich aanmelden voor de online informatiebijeenkomst via: www.schagen.nl/aanmelden-bijeenkomst-beleid-zonneparken.

Reactie geven

De actualisatie van het Beleid Zonneparken kunt u van 11 januari tot en met 22 februari 2023 inzien. In deze periode kunt u ook een reactie geven op het beleid. U kunt het ontwerp beleid vanaf 11 januari lezen op onze gemeentelijke website: https://www.schagen.nl/actualisatie-beleid-zonneparken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio