8.9 C
De Bilt

Beeld van oud-stadsarchitect Vlaming in het park aan de Laan

Het college van B&W heeft onlangs ingestemd met het plaatsen van een beeld van de oud-stadsarchitect Josephus Regnerus Vlaming als kunstwerk in het park aan de Laan in Schagen.

Het verzoek om een kleine buste van oud- stadsarchitect Josephus Regnerus Vlaming in het park te plaatsen, kwam van een stadsgids van de Historische Vereniging van Schagen. De oud-stadsarchitect ontwierp een groot deel van het centrum van Schagen. Zijn nalatenschap is groot en nog steeds terug te zien in de villa’s op de Laan en in de Landbouwstraat. Maar ook in de huizen en winkelpanden op de Loet, in het Rensgars, op de Herenstraat, de Gedempte Gracht en de Molenstraat.

Beoogd resultaat beeld van de heer Vlaming

Het beeld van de heer Vlaming zal een waardevolle aanvulling zijn voor de stadsgidsen tijdens hun rondleidingen. Hierdoor kunnen zij vertellen over het ontstaan en de geschiedenis van diverse panden en wijken in het centrum van Schagen. Daarmee is het beeld niet alleen voor de stadsgidsen een waardevolle aanvulling, maar maakt dit het cultureel erfgoed ook bereikbaar voor inwoners.

Mooi initiatief

De initiatiefnemer heeft de bewoners van de buurt geïnformeerd. Zij staan positief tegenover dit initiatief en gaan akkoord met het plaatsen van het beeld. Het beeld is ontworpen door beeldhouwer Marleen van der Laan en wordt gefinancierd uit de reserve kunst aankopen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio