15.5 C
De Bilt

Bibliotheek Kennemerwaard organiseert infomarkt ‘Verduurzaam je huis’

Zaterdag 1 oktober 2022 tussen 13.00 en 17.00 organiseert Bibliotheek Kennemerwaard de informatiemarkt ‘Verduurzaam je huis’. Woningeigenaren in Alkmaar kunnen zich die dag kosteloos en onafhankelijk laten informeren over de mogelijkheden in hun eigen huis. Er zijn bedrijven aanwezig met expertise over o.a. isoleren, ventileren, verwarmen en energie opwekken. Bewoners kunnen bijvoorbeeld inspiratie opdoen, ter plekke een stappenplan laten opstellen en offertes opvragen.

Duurzaam Bouwloket Kennemerwaard

Duurzaam Bouwloket is één van de deelnemers van de infomarkt. Zij geven onafhankelijk advies over welke stappen er nodig zijn om een huis te verduurzamen en over welke partijen bewoners zouden kunnen benaderen. Ook stelt Duurzaam Bouwloket verschillende showmodellen beschikbaar zoals een warmtepomp.

De Hypotheker

De Hypotheker geeft advies over op wat voor manier huizenbezitters het verduurzamen van het huis zouden kunnen financieren door middel van een hypotheek. Hiervoor zijn wel inkomensgegevens nodig.

De Doe Duurzaambus

Bij de Doe Duurzaambus kunnen deelnemers informatie inwinnen over hoe je ook op een kleine manier het huis kunt verduurzamen of geld kunt besparen op de energierekening. 

Locatie

Bibliotheek Kennemerwaard Alkmaar Centrum
Gasthuisstraat 2

Tijd

13.00 – 17.00 uur

Let op: aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. De eerste 200 bezoekers ontvangen een goodiebag met een aantal duurzame artikelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio