3.6 C
De Bilt

Braderie in Egmond aan Zee gaat helaas niet door

Egmond aan Zee – In de afgelopen maanden is de braderiecommissie druk bezig geweest een braderie in Egmond aan Zee te organiseren. Nu recent de versoepelingen voor evenementen zijn teruggedraaid, zijn de voorwaarden voor het organiseren van de jaarlijkse markt van dien aard dat zij weinig tot geen mogelijkheden zien en hebben zij helaas moeten besluiten om dit jaar geen braderie te realiseren.

Braderie niet veilig te organiseren

De voorschriften worden door de veiligheidsregio voorgeschreven en door de gemeente aan hen voorgelegd. Het risico op te grote drukte, gecombineerd met de opgelopen coronacijfers hebben in grote mate bijgedragen aan het genomen besluit. De commissie en het bestuur van de BIZ Egmond aan Zee vinden dat zij een gezellige en veilige feestmarkt moeten kunnen organiseren, waarbij iedereen op z’n gemak kan genieten.

Andere locaties zijn niet te vergelijken

Dat er op andere locaties wel een jaarmarkt wordt georganiseerd heeft te maken met de omstandigheden die per locatie verschillen en de keuzes die daarin gemaakt worden. We hebben te maken met een smalle winkelstraat, open toegang tot de markt en het succes ervan, die zulke grote aantallen bezoekers trekt, dat dit niet te reguleren is.

Dankbaar voor inzet vele vrijwilligers

Uiteraard zijn de initiatiefnemers erg teleurgesteld dat de braderie ook dit jaar niet doorgaat. Zij willen hiermee duidelijkheid geven aan iedereen die hierbij betrokken is. Het bestuur van de BIZ Egmond aan Zee wil iedereen bedanken voor hun inzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio