10.2 C
De Bilt

Citymarketing Zoetermeer plannen krijgt groen licht

Zoetermeer – De gemeenteraad van Zoetermeer heeft ingestemd met de Citymarketing plannen: ‘Zoetermeer 60 jaar groeikern’ en de ‘Grand Départ’. Dit zijn twee belangrijke ontwikkelingen die vanuit de citymarketingambities positief zullen bijdragen aan de stad. Dit voorstel doet een beroep op het Fonds Zoetermeer 2040. Met dit fonds wil het gemeentebestuur een krachtige impuls geven aan de lange termijn ontwikkelingen van de stad.

Viering van 60 jaar groeikern

Wethouder van Driel: ‘In 2022 is het 60 jaar geleden dat Zoetermeer werd aangewezen als groeikern. Dit jubileumjaar ‘Zoetermeer 60 jaar New Town’ laat zien wat de groei en kracht van onze stad is. En we kijken ook vooruit naar de toekomst, naar hoe we de stad nog aantrekkelijker kunnen maken voor onze inwoners en bezoekers.

Groen licht Citymarketing

Een aantal lokale organisaties op het gebied van cultuurhistorie en architectuur organiseert lezingen tentoonstellingen en excursies. Na het groen licht gisteren in de gemeenteraad, wordt er een plan gemaakt om met de hele stad – inwoners en ondernemers-, 60 jaar Groeistad Zoetermeer te vieren!’

Zoetermeer voorop in de lobby

Op initiatief van de gemeente werken steeds meer voormalige groeikernen samen in een ‘New Town Coalitie’. Burgemeester Bezuijen: “We vragen gezamenlijk aandacht bij het Kabinet voor de unieke kansen en uitdagingen waar New Towns voor gesteld staan. Denk bijvoorbeeld aan het toekomstbestendig maken en houden van onze snel gegroeide wijken en de bereikbaarheid van onze stad. Als gastheer zullen we in deze stad dit jaar een aantal activiteiten en evenementen organiseren die aansluiten bij onze lobby om deze uitdagingen aan te gaan.”.

Grand Départ van de Tour de France in 2024-2025

Rotterdam wil in 2024 of 2025 de Grand Départ van de Tour de France organiseren. Zoetermeer kan in samenwerking met de deelnemende gemeenten haar eigen invulling aan de Tourstart geven samen met inwoners en ondernemers. Je kunt dan denken aan sportprogramma voor scholen, onder andere gericht op fietsen. Daarnaast zullen rond de Grand Départ en de eerste etappes, evenementen worden georganiseerd waarbij de sportverenigingen en bedrijven uit Zoetermeer betrokken worden. Wethouder van Driel: ’Deze unieke kans gaan we samen met maatschappelijke organisaties, het verenigingsleven en ondernemers in de stad aanpakken.’

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio