27.9 C
De Bilt

De Lieuw ontvangt de Erfgoedprijs Texel 2020

Texel – Agrarische natuur- en landschapsvereniging De Lieuw Texel heeft tijdens de Cultuurnacht afgelopen zaterdag uit handen van wethouder Jaap Vlaming de Erfgoedprijs Texel 2020 ontvangen. De Lieuw ontving de prijs – met een waarde van € 2.020 – voor haar enorme bijdrage aan het Texelse historisch cultuurlandschap.

De Lieuw

De Lieuw ontwikkelt en onderhoudt verschillende wandelroutes door het agrarische land zodat inwoners en bezoekers het historische cultuurlandschap van Texel optimaal kunnen beleven. De kwaliteit van dit landschap is ongekend hoog dankzij de toewijding van De Lieuw. Zo hoog, dat het Hoge Berggebied is aangewezen als tweede Icoonlandschap van Nederland, mede dankzij de activiteiten van de vereniging. Het college besloot de vereniging daarom in het zonnetje te zetten en hen de Erfgoedprijs Texel 2020 toe te kennen.

Erfgoedprijs Texel

De Erfgoedprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een organisatie of project dat in belangrijke mate bijdraagt aan het behoud, ontwikkelen en/of toegankelijk maken van het Texelse cultureel erfgoed. Twee jaar geleden heeft het toenmalige college de cultuurprijs en Erfgoedprijs Texel in het leven geroepen om kunst, cultuur en erfgoed publiekelijk te ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio