17.5 C
De Bilt

De Vogelweid start met “Ik Lekker FIT Schagen”

Schagen – Een van de preventieve gezondheidsprojecten van de gemeente Schagen is “Ik Lekker FIT Schagen” waarbij aan alle kinderen op de basisschool gastlessen over gezond eten worden aangeboden. De gemeente vindt het belangrijk dat de jeugd opgroeit in een gezonde omgeving. Om hier positief aan bij te dragen heeft de gemeente geld vrijgemaakt voor preventieve gezondheidsprojecten gericht op kinderen op de basisschool. “Het belangrijkste doel is dat kinderen een les over gezonde voeding krijgen, waarbij zij kennis opdoen, ervaring delen en zich bewust worden van wat ze dagelijks eten en drinken”, legt burgemeester Marjan van Kampen uit. “Hierdoor zijn zij beter in staat gezonde keuzes te maken.” 

 

Gastlessen

Op de RK De Vogelweid krijgt elke groep in de komende jaren 2x per schooljaar een gastles voeding aangeboden. De inhoud van de voedingslessen varieert en wordt afgestemd op het niveau van de groep. De voedingslessen zijn ontwikkeld door Dieet & Co en de inhoud is afgestemd met de GGD. In de lessen is aandacht voor het bereiden en proeven van producten, het lezen van verpakkingen, kindermarketing, het bespreken wat het lichaam nodigt heeft om te groeien en uit welke voeding haal je energie zodat je weer lekker kan spelen en bewegen maar je ook weer kan concentreren. Er is een doorlopende leerlijn ontwikkeld die op alle scholen kan worden ingezet. Ook de ouders worden geïnformeerd over gezonde keuzes voor een gezond lijf. Dit moet nog meer vorm gaan krijgen. PC De Ark, De Wielewaal en Antoniusschool in Schagen en RK St. Jozefbasisschool in ’t Zand gaan ook starten met de gastlessen voeding.

Project “Ik Lekker Fit Schagen”

De gemeente Schagen heeft budget gereserveerd voor het project “Ik Lekker Fit Schagen”. Dit project wordt uitgerold op alle basisscholen en kan gezien worden als een verlengstuk van JOGG. In Schagen zijn 25 scholen en inmiddels 15 scholen aangehaakt bij JOGG. De projectleiding is in handen van Judith Gielens van Team Sportservice Schagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio