13.2 C
De Bilt

Drie jaar cel geëist tegen stomdronken man die vrouw in brand stak

Wervershoof – De man goot terpentine over zijn slapende vrouw heen en stak haar in brand in een stomdronken bui . De officier van justitie noemde het ‘onbegrijpelijk’ hoe de 56-jarige man uit Wervershoof vorig jaar september ‘zijn niets vermoedende echtgenote kon aansteken en brandend kon achterlaten’. De drie jaar cel die zijn geëist zijn zeer terecht.

Naar de kermis

De man was de avond van het incident met zijn echtgenote naar de kermis in het dorp geweest. Hij was zo dronken dat hij onderweg naar huis viel en zijn echtgenote stijf schold op het moment ze hem overeind hielp.

Drie jaar cel voor extreem geweld

Dat was net even te veel voor de vrouw, die alleen naar huis ging en de man alleen achterliet. Die ging vervolgens helemaal door het lint. Nadat hij zwalkend de weg naar huis had gevonden, pakte hij een fles terpentine, besprenkelde zowel zijn vrouw als het bed waarin zij lag te slapen en stak het aan.

Vlammen sloegen van haar gezicht

Dat de verwondingen bij de vrouw betrekkelijk beperkt zijn gebleven, heeft ze te danken aan haar zoon. Die schrok wakker toen de vrouw begon te gillen. Het eerste wat hij zag, waren de vlammen die letterlijk van het gezicht van zijn moeder sloegen.

Hij rukte een gordijn van de muur om ze te doven, goot een flesje water over haar hoofd leeg en zette haar vervolgens onder de douche. Daarna sloeg hij alarm.

Het echtpaar is inmiddels gescheiden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio