13.1 C
De Bilt

Drukke overweg wordt tunnel in Heiloo

Heiloo – Het treinverkeer blijft groeien. En op de weg wordt het ook drukker. Gelijkvloerse kruisingen, overwegen dus, vervangen we daarom waar mogelijk door tunnels. In Heiloo is de bouw van een onderdoorgang bij een overweg van start gegaan.

Overweg bij Heiloo opheffen

Heiloo ligt op het traject Alkmaar – Amsterdam, waar in de toekomst veel meer treinen zullen rijden. En Heiloo krijgt veel nieuwe woningen, waardoor het wegverkeer toeneemt. Auto’s, fietsers en andere weggebruikers moeten het spoor nu nog kruisen op de Vennewatersweg in Heiloo. Over een jaar is dat afgelopen, dan ligt er een nieuwe spooronderdoorgang en kunnen we de overweg opheffen. En dat draagt bij aan de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid. Een flinke verbetering voor de omgeving.

Bouw van start

Op maandag 18 maart gaven de gemeente Heiloo, aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman en ProRail het startschot voor de bouw van de onderdoorgang in Heiloo. In het komende Pinsterweekend is het treinverkeer 76 uur gestremd zodat het tunneldek op zijn plaats kan worden gereden. Daarna wordt de onderdoorgang afgebouwd. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio