20.3 C
De Bilt

Energie bespaar akkoord bedrijven Schagen

Gemeente Schagen heeft met het ondertekenen van het ‘Energie Bespaar akkoord Noord Hollandse Bedrijven’ toegezegd bedrijven te stimuleren, ondersteunen en adviseren bij het nemen van besparende maatregelen. “Bedrijven kunnen geld verdienen door energie te besparen en zelf op te wekken. Daarnaast werken we zo samen aan een toekomstbestendige gemeente. Om dit bereiken is één van de maatregelen het terugdringen van het energieverbruik om bedrijven zo te verduurzamen”, zegt wethouder Hans Heddes.

Adviesbezoek met rapport energiesparing

Bedrijven met een verbruik hoger dan 50.000kWh elektriciteit en/of 25.000m3 gas per jaar vallen onder de zogenaamde ‘energiebespaarplicht’. In gemeente Schagen gaat het om ongeveer 400 bedrijven. De gemeente wil deze bedrijven ondersteunen bij het voldoen aan hun wettelijke verplichting voor energiebesparing. Om bedrijven hierbij te helpen geeft de gemeente een extern bureau de opdracht om afspraken te maken voor een adviesbezoek. Het bureau zal na dit bezoek een compleet advies rapport opmaken waarmee de bedrijven helder inzichtelijk hebben welke maatregelen voor hen van toepassing zijn en wat dit voor hen betekent.

Planning

Naar verwachting zal het adviesbureau vanaf juli 2023 de eerste bedrijven contacteren voor het maken van een afspraak en zullen de eerste bezoeken plaats gaan vinden. Voor het einde van 2025 is het bureau minimaal één keer langs geweest. De bedrijven ontvangen binnenkort vanuit de gemeente een brief.

Dak-scan

De gemeente wil deze bedrijven nog een extra handje helpen in het verduurzamen en biedt deze bedrijven ook een gratis dak-scan aan bij het bezoek. Hiermee krijgen de bedrijven een rapport waarin zij inzichtelijk krijgen welke potentie zij hebben met hun bedrijfspand aan zonne-opwek en welke mogelijke besparing zij hiermee kunnen creëren.

Voor vragen kunnen bedrijven ook terecht via: duurzaamheid@schagen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio