14.4 C
De Bilt

Energie besparen? Laat je inspireren door de buren

West-Friesland – Thuis energie besparen en gasloos verwarmen zijn in deze tijd belangrijker dan ooit. Maar het is nog lastig om dat voor elkaar te krijgen. Hoe fijn zou het zijn om stiekem even te kijken hoe anderen dat aanpakken? Dat kan nu! Met Gluren bij Duurzame Buren.

Binnengluren bij Westfriezen die al praktische duurzame maatregelen hebben doorgevoerd in hun woning; het mag ongestraft en je kunt het gewoon aan je eigen keukentafel doen. Gluren bij Duurzame Buren, de serie online inkijkjes in duurzame Westfriese woningen, beleeft van 10 tot en met 18 oktober zijn derde editie.

Online inkijkjes in Westfriese woningen

Ook deze keer leiden inwoners kijkers rond in hun woning en vertellen zij over de duurzame ingrepen die zij gedaan hebben. Maar meer dan de vorige twee edities zijn de uitzendingen toegespitst op de thema’s die nu actueel zijn. Hoe kun je energie besparen, duurzame energie opwekken en duurzaam verwarmen?

Gluren bij Duurzame Buren. Foto: omgevingsdienst Noord-Holland-Noord

Duurzame tips en livesessie

Bij elk thema gaat onze groene reporter Chris Wobben op pad om te onderzoeken hoe duurzaam onze inwoners zijn. Een adviseur van Duurzaam Bouwloket geeft tips waarmee je morgen aan de slag kunt. In een online livesessie kun je zelf vragen stellen aan duurzame experts over kosten, subsidies, levertijden en nog veel meer. En tot slot staat ergens in deze week bij jou in de buurt de mobiele showroom tjokvol duurzame technologieën die je kunt bekijken, aanraken en waarover je advies kunt vragen.

Kortom, wil je praktisch aan de slag met verduurzaming van je huis? Wees welkom bij je duurzame buren en laat je inspireren.

Programma Gluren bij Duurzame Buren

De themasessies komen online op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 oktober om 20.00 uur. Je kunt ze bekijken via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-wf. Hier kun je je ook opgeven voor het bijwonen van de livesessie van donderdag 13 oktober (start: 20.00 uur) en vind je de standplaatsen van de mobiele showroom.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio