21.1 C
De Bilt

Energiecoaches: ‘maak je nu klaar voor de volgende winter’

Huurders in de gemeente Alkmaar kunnen weer een afspraak maken met een energiecoach. De energiecoaches worden vanaf nu begeleid door WonenPlus Alkmaar. Het doel is om Alkmaarders te helpen bij het besparen van energie(kosten) en het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Want ook al wordt het warmer: u kunt zich nu al voorbereiden op de volgende winter.

Energiecoaches

De coaches komen gratis bij inwoners thuis. Zij adviseren over goedkope en efficiënte maatregelen om direct energie te besparen in hun huis. Door bijvoorbeeld tips geven over het gebruik van energiezuinige apparaten, verlichting en het tegengaan van tocht of verliezen van warmte. Zij zijn onafhankelijk en hebben geen commercieel belang. Inmiddels zijn er al meer dan 100 adviesgesprekken gevoerd.

Gesprek aanvragen

Een gratis gesprek aanvragen met een energiecoach kan online via adviesassistent.duurzaambouwloket.nl/alkmaar-v2. De coach neemt dan op korte termijn contact op met de inwoner en maakt een afspraak. Het is voor dit gesprek niet nodig om abonnee te zijn van WonenPlus Alkmaar. Na het bezoek worden de tips digitaal nagestuurd. Wilt u zelf energiecoach worden? Neem dan contact op met e.hoekstra@wonenplusalkmaar.nl.

WonenPlus Alkmaar en Duurzaam Bouwloket

WonenPlus Alkmaar is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De coaches zijn opgeleid door Duurzaam Bouwloket, het loket waar alle Alkmaarders terecht kunnen voor advies over duurzaam wonen.

Adviesgesprek voor woningeigenaren

Ook huizenbezitters kunnen nog steeds energieadvies krijgen. Dit gebeurt in de vorm van een woningverbeterplan, opgesteld door een gecertificeerd adviseur van Susteen. Aanmelden kan via: https://susteen.nl/acties/alkmaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio