2.2 C
De Bilt

Energyparty door 25 inwoners Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeente zoekt zoekt 25 inwoners die het leuk vinden om een online EnergyParty te houden. Dit is een gezellige en succesvolle manier om samen met je buurt energie te besparen. Het is gratis en wordt online georganiseerd, dus gemakkelijk vanuit huis en toch samen met je buren. Bijna alle deelnemers vinden hierna de weg naar een veel lagere energierekening via kleine en grote maatregelen. Denk aan een deurdranger of tochtstrips, tot aan isolatie of zonnepanelen. Doet u mee?

Hoe verloopt zo’n online EnergyParty?

Inwoners die zich opgeven nodigen rond de acht buren uit om mee te doen aan de bijeenkomst. Iedereen doet vanuit huis mee in een online omgeving. Tijdens deze Energyparty nemen alle deelnemers hun energieverbruik onder de loep én kijken we naar bespaarmogelijkheden. Voor iedere portemonnee zijn er mogelijkheden. Een professionele gespreksleider begeleidt de online bijeenkomst en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij ieders behoefte en mogelijkheden. Meedoen brengt geen verplichtingen met zich mee en kost niets.

Hoe meld ik mij aan?

Meer informatie over de EnergyParty’s is te vinden op de website van Buurkracht. Inwoners van Hollands Kroon die interesse hebben kunnen zich hier ook aanmelden.

De kracht van buren: samen lukt het wel

De meeste mensen willen graag energie besparen. Maar niet iedereen weet hoe dat moet en wat er binnen hun mogelijkheden ligt. Door die vraag samen met buren op te pakken, wordt energie besparen makkelijker. En vaak ook voordeliger omdat buurtbewoners samen aantrekkelijke kortingen op offertes kunnen bedingen.

Veel aandacht voor energiebesparing

Energiebesparen vinden we belangrijk, nu en voor de toekomst. “Bij de warmtetransitie zetten we als eerste in op energiebesparing. Dit kan bijvoorbeeld door isoleren. “ stelt wethouder Theo Meskers. Daarom zijn we actief op het gebied van energiebesparing en werken we samen met het Duurzaam Bouwloket, dat advies en informatie geeft over energiebesparing en opwekken. Hierover is meer te lezen bij het Duurzaam Bouwloket.

Over Buurkracht

De EnergyParty’s organiseren we in samenwerking met Buurkracht. Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht met succes ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio