10.2 C
De Bilt

Neuropsycholoog Erik Scherder spreekt gasten Doortrappenbeurs toe

Den Helder – Erik Scherder breekt dinsdag 12 oktober een lans voor onder andere de driewielfiets. De bekende tv-neuroloog weet namelijk dat in beweging blijven op latere leeftijd goed is voor de hersenen. Hij spreekt de gasten op de eerste Doortrappen on Tour daarom toe. Niet live, maar via een groot scherm in theater De Kampanje.

Erik Scherder over belang van Doortrappen

Doortrappen on Tour is een beurs voor alle fietsliefhebbers, maar hoofdzakelijk gericht op de oudere doortrapper. In de Stadshal staan allerlei stands opgesteld, het interactieve programma gaat grotendeels over veilig fietsen tot je honderdste. Het belangrijkste doel van het landelijke programma Doortrappen.

Erik Scherder – Foto © Daan Brand

Win de enige echte Doortrappenfiets

Op de beurs gaan naast Erik Scherder diverse sprekers de discussie aan met de zaal. Dit gebeurt aan de hand van stellingen. Verder kan iedereen die op de fiets of e-bike komt vooraf de tweewieler gratis aan een kritische check laten onderwerpen door Bike Store.

Er is live muziek, een speciale fiets waar je zelf je smoothie bij elkaar trapt, je kunt driewielfietsen uitproberen, met een VR-bril op een simulator fietsen en er is een winactie met kans op een echte Doortrappenfiets, die door het Helderse Themafietsen in de speciale Doortrappenkleuren is gespoten.

Doortrappen-ketting voor wethouders

Naast al dit leuks is er aan het eind van de beurs nog een serieus moment. De borging van Doortrappen in de Noordkop. De drie sportwethouders van Den Helder, Hollands Kroon en Schagen krijgen een Doortrappen-ketting omgehangen en ondertekenen de borging.

Dik gevulde goodiebag

Het programma waar ook Erik Scherder aan deelneemt, duurt dinsdag 12 oktober van 13.30 tot 17.00 uur. Kaarten zijn te koop via het ticketsysteem van De Kampanje en kosten 4,50 euro. Daarvoor krijgen de bezoekers een middagvullend programma met verloting van de Doortrappenfiets, koffie, thee, twee consumpties, hapjes en na afloop een dik gevulde goodiebag. Reserveer via de rechtstreekse link: https://www.kampanje.nl/voorstellingen/5346/On_tour/Doortrappen

De Kampanje is te vinden op Willemsoord 63. Meer weten? Neem contact op met Nanda Timmerman via ntimmerman@teamsportservice.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio