13.1 C
De Bilt

Evenementensubsidie Den Helder 2022 kan tot 1 oktober 2021 aangevraagd worden

Den Helder – Wie volgend jaar een evenement of publieksactiviteit in Den Helder wil organiseren en een financieel steuntje in de rug nodig heeft, kan bij de gemeente een financiële bijdrage aanvragen. Aanvragen voor evenementensubsidie moeten vóór 1 oktober 2021 bij de gemeente binnen zijn.

Subsidies

Evenementen gericht op de sectoren maritiem, techniek en energie hebben een grotere kans op een bijdrage in de kosten. Op www.denhelder.nl/evenementensubsidie staat hoe men evenementensubsidie kan aanvragen. Daar staan ook de nieuwe ‘Subsidieverordening evenementen Den Helder 2020’ en de bijbehorende nadere regels. Vanaf 1 september kan men de evenementensubsidie aanvragen.

Evenementen in Den Helder

Wethouder Kees Visser: ‘Helaas is ook dit jaar door corona een groot aantal evenementen niet doorgegaan. En veel organisatoren van evenementen hebben het niet makkelijk gehad, de afgelopen periode. Voor het jaar 2022 is ruim € 144.000 beschikbaar om evenementen financieel te steunen. Ik hoop dat we volgend jaar weer veel mooie evenementen in Den Helder tegemoet kunnen zien.’

Bestaande en nieuwe initiatieven welkom

De gemeente ondersteunt niet alleen bestaande initiatieven maar daagt ook organisaties uit om nieuwe evenementen of activiteiten te ontwikkelen. En dan vooral gericht op de maritieme-, techniek- of energiesector.
Ook blijft het mogelijk voor culturele, sportieve of andere vermakelijke evenementen of publieksactiviteiten evenementensubsidie aan te vragen, als dat noodzakelijk is voor het laten plaatsvinden ervan.

Meer informatie

Voor meer informatie over de evenementensubsidie kunt u contact opnemen met Mary Laan, beleidsadviseur Vrijetijdseconomie, telefoonnummer 14 0223 of e-mail m.laan@denhelder.nl. Of met Inge Kalle-Den Oudsten, tel. 14 0223, e-mail: i.den.oudsten@denhelder.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio