12.8 C
De Bilt

Evenementenvergunning tijdig aanvragen

De zomer komt er weer aan. Dit betekent dat er weer veel evenementen in de gemeente Schagen worden georganiseerd. Vergunningen kunnen daarvoor nodig zijn. Handig voordat de gezellige drukte losbreekt in de dorpen en de stad Schagen. Er zijn vaak ook wegafsluitingen en omleidingen nodig voor evenementen.

Gemeente Schagen wil alle inwoners hier op tijd van op de hoogte brengen. Voor de meeste evenementen is een vergunning nodig. Een vergunning voor een evenement wat u dit jaar wederom organiseert, vraagt u uiterlijk8 weken voor de start van het evenement aan. Voor een evenement met een hoger risico moet u deze uiterlijk 25 weken van te voren aanvragen.

Te late aanvraag geen doorgang evenement

Krijgt de gemeente korter dan de genoemde weken de aanvraag binnen, kan de aanvraag niet meer behandeld worden. Het evenement kan dan niet doorgaan. Na het indienen van de aanvraag heeft de gemeente namelijk tijd nodig om de zaken af te stemmen met de politie, brandweer en andere hulpdiensten. Om in aanmerking te komen voor een evenementenvergunning is het daarom van belang dat de gemeente de aanvraag op tijd ontvangt.

Vraag de vergunning op tijd aan

Meer informatie en de aanvraag van een vergunning leest u op:https://www.schagen.nl/evenementenvergunning. Na de aanmelding krijgt de aanvrager een ontvangstbericht met een origineel dossiernummer. Bewaar dit nummer goed. De gemeente neemt de aanvraag vervolgens in behandeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio