16.1 C
De Bilt

Extra subsidie voor energiebesparing in 2018 in Bergen

Bergen(NH) – Woningeigenaren in Bergen kunnen alsnog subsidie aanvragen voor maatregelen voor energiebesparing , zoals het toepassen van na-isolatie en HR++  glas. Het college heeft besloten om € 35.000,- extra beschikbaar te stellen voor 2018. Het bestaande budget van € 35.000,- bleek onlangs al helemaal uitgegeven.

Kiezen voor energiebesparing

Wethouder Yolan Koster-Dreese: “We vinden het belangrijk dat inwoners kunnen kiezen voor energiebesparing. Duurzame maatregelen zijn hard nodig en op alle terreinen, dus ook bij de mensen thuis. Het is op zichzelf geweldig dat het subsidiepotje leeg raakte. Dat geeft aan dat het onderwerp leeft. We stellen daarom graag extra geld beschikbaar.”

Subsidie

Inwoners kunnen maximaal vijftien procent van de kosten gesubsidieerd krijgen. Er geldt een maximum van € 750,- per woning. De subsidie is ook beschikbaar voor een thuisaccu (voor het opslaan van zelf opgewekte elektriciteit), laagtemperatuur vloer- of wandverwarming en een douche-WTW (warmteterugwin-installatie).

Aanvragen

Het aanvraagformulier voor deze subsidieregeling staat op de website van de gemeente Bergen (www.bergen-nh.nl) en op de website van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (www.rudnhn.nl). Op deze websites kunt u ook meer informatie en de voorwaarden lezen.

Afhandeling van aanvragen gebeurt op volgorde van datum van binnenkomst en daarna op volgorde van datum van installatie van de techniek.

Meer informatie

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure kunt u contact opnemen met de heer Richard Schuijt van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord op telefoonnummer (088) 10 21 300 of mailen naar info@rudnhn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio