12.7 C
De Bilt

Stem op jouw favoriete naam voor het nieuwe zwembad op Sport- en Beleefcampus De Braak

Het nieuwe zwembad op Campus De Braak krijgt steeds meer vorm. In juli konden inwoners naamsuggesties inzenden voor het nieuwe zwembad. Dat gebeurde massaal. Uit meer dan 500 inzendingen heeft een gemeentelijk panel, samen met de architect van het gebouw, een selectie gemaakt van 4 namen. Campus De Braak nodigt inwoners uit hun stem uit te brengen op hun favoriete naam uit deze selectie. Stemmen kan tot en met vrijdag 30 september.

Geselecteerde namen

De volgende vier namen zijn geselecteerd:

  • Zwembad De Braak

‘De Braak’ is de naam van de campus waar het zwembad gebouwd wordt. Daarnaast is De Braak een naam die voor iedereen (al vele generaties) heel bekend is. Één en één is twee.

  • Zwembad Con Brio

‘Con Brio’ verwijst naar het gebouw dat op de plek stond waar het nieuwe zwembad gebouwd wordt. Een plek waar veel inwoners een positieve associatie bij hebben.

  • Zwembad De Monding

‘De Monding’ heeft een stukje van het woord ‘Helmond’ in zich. Dat is een leuke verwijzing. Daarnaast staat het voor een opening/een uitgang (van een rivier), een verandering. Deze achterliggende betekenis past goed bij de campus.

  • Zwembad De Nieuwe Aa

Het nieuwe kanaal (de omleiding van de Zuid-Willemsvaart) is gegraven op de vroegere bedding van De Nieuwe Aa. De nieuwe Aa is begin vorige eeuw uitgegraven. Een mooie verbinding/verwijzing naar Helmond en water.

Bij de selectie van de namen is gelet op de eerder gedeelde criteria, maar ook op eventuele achterliggende betekenis en creativiteit.

Stemmen op jouw favoriete naam

Inwoners kunnen stemmen op hun favoriete naam via https://surveys.enalyzer.com?pid=nirag3ge. Stemmen kan van maandag 12 september tot en met vrijdag 30 september. Welke naam de meeste stemmen heeft gekregen, wordt medio oktober bekendgemaakt.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio