12.7 C
De Bilt

Verkeersbesluit fietspad Eeuwigelaan gepubliceerd

Bergen – Het wordt steeds drukker wordt op het fietspad aan de Eeuwigelaan in Bergen.We hebben een lange, warme zomer achter de rug. De stranden werden druk bezocht, waarbij -gelukkig- veel mensen met de fiets kwamen. En nu de coronaperiode voortduurt, pakken mensen ook vaker de fiets om de natuur op te zoeken. Daarom heeft de gemeente 15 september het verkeersbesluit gepubliceerd voor de reconstructie van de Eeuwigelaan. Het verkeersbesluit is in te zien op de website www.officielebekendmakingen.nl.

Te druk, te smal

De Eeuwigelaan is een belangrijke verbindingsweg voor fiets- en autoverkeer van en naar de kust en de Egmonden. Het fietspad is in de zomerperiode, maar ook in het voor- en naseizoen, te druk en te smal om al het fietsverkeer goed en veilig af te wikkelen. Daarnaast zijn er steeds meer bijzondere fietsen zoals bakfietsen, duofietsen, elektrische fietsen en ligfietsen die wat meer ruimte nodig hebben. Hierdoor ontstaan vaak gevaarlijke verkeerssituaties op het fietspad doordat fietsers elkaar raken of naast het fietspad terecht komen.

Aan elke kant een fietspad

Door de aanleg van een tweede, nieuw fietspad aan de overkant (zuidkant) van de Eeuwigelaan, is er straks aan beide kanten van de weg een breed fietspad in één richting. Het heen- en teruggaand verkeer hoeft dan niet langer krap langs elkaar op één fietspad. Het bestaande fietspad aan de noordkant van de Eeuwigelaan krijgt een opknapbeurt. Wethouder Erik Bekkering: “Door de aanleg van het tweede fietspad maken we het veiliger en aantrekkelijker om op de fiets onze stranden en de natuur te bezoeken. We hebben gezegd dat we dit belangrijk vinden en ik ben dan ook blij dat we weer een stap verder zijn en woorden kunnen omzetten naar daden.”

Aanpassing kruisingen en nieuwe bestrating

Naast de aanleg van het tweede fietspad, wordt ook de rijweg opnieuw gestraat en verbeterd. De kruisingen met de Buerweg, Slotrampweg en Mosselenbuurt worden uitgevoerd met een plateau, evenals de fietsoversteek bij de Rondelaan. De fietsstraat van de Hoflaan wordt doorgetrokken richting de Komlaan, waarbij de kruising van de Hoflaan met de Komlaan en de Eeuwigelaan wordt aangepast en veiliger gemaakt voor de fietsers.

Het bebordingsplan en de verkeersmaatregelen die de reconstructie van de Eeuwigelaan met zich meebrengt, zijn opgenomen in het verkeersbesluit.

Planning

Inwoners en belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na publicatiedatum bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Afhankelijk van eventueel te doorlopen procedures en van een aantal onderzoeken en vergunningen hoopt de gemeente in 2021 met de uitvoering te beginnen. Meer informatie vindt u op www.bergen-nh.nl onder ‘plannen en projecten’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio