16.6 C
De Bilt

Finally Fiesta verplaatst naar zaterdag 14 augustus

Alkmaar – Eerder werd de vergunning voor het evenement Finally Fiesta, voor afgelopen zondag 8 augustus, doro de gemeente Alkmaar ingetrokken. Reden was dat de verplichte sta- en zitplaatsen niet werden nageleefd. Inmiddels zijn de organisator en de gemeente in goed overleg overeengekomen dat het evenement onder voorwaarden verplaatst kan worden naar aanstaande zaterdag.

Finally Fiesta op 14 augustus

Vanaf zaterdag 14 augustus is de nieuwe landelijke regeling ‘kleinschalige buitenevenementen’ van kracht. Bezoekers van kleinschalige evenementen (maximaal 750 bezoekers) moeten dan wel in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs (testen voor toegang), maar mogen eenmaal binnen de 1,5 meter en verplichte zitplaats loslaten. Gelet op het aantal verkochte kaarten voor Finally Fiesta kan het evenement zaterdag binnen deze regeling georganiseerd worden.

Verplaatsing mogelijk door gebrek aan andere activiteiten

Het evenement kan verplaatst worden, omdat er komend weekend weinig andere activiteiten in de evenementenkalender staan waarover politie en handhaving hun aandacht moeten verdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio