11.9 C
De Bilt

Gemeente positief over uitspraak strandhuisjes Petten

Petten – Wethouder Kruijer van de gemeente Schagen is niet ontevreden met de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingplan voor de 80 strandhuisjes en 2 strandpaviljoens in Petten. Kruijer: “Er waren heel veel beroepsgronden ingediend tegen het bestemmingsplan, o.a. op het gebied van stikstof, natuur, het milieueffectrapport, verkeersbewegingen, procedurele aspecten en nut en noodzaak van de paviljoens en huisjes.”

Voldoende ruimte voor dagjesmensen

De Raad van State heeft de gemeente op al deze punten in het gelijk gesteld. Deze uitspraak betekent dat we verder kunnen met de plannen voor de paviljoens en de strandhuisjes. Alleen vindt de Raad van State dat in de planregels onvoldoende geborgd is dat als de strandhuisjes er staan, er voldoende strand overblijft voor de dagrecreanten. Kruijer: “Wij willen natuurlijk ook dat er genoeg plek is voor de dagjesmensen en denken dat die ruimte er in de praktijk ook is, maar we moeten dat in de regels vastleggen. Daar gaan we dus mee aan de slag. En we kunnen nu verder met de aanvraag voor de stikstofvergunning, die is ook nodig voor deze ontwikkeling.”

gemeente heeft goede hoop

Die aanvraag ligt al bij de provincie, maar is aangehouden in afwachting van deze uitspraak. De Raad van State heeft geoordeeld dat het Natura 2000-gebied Zwanenwater-Pettemerduinen niet wordt aangetast door de stikstofdepositie die het plan veroorzaakt. Kruijer heeft goede hoop dat de provincie de stikstofvergunning zal verlenen.”  

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio