7.4 C
De Bilt

Gemeente wil lagune Camperduin openhouden

Bergen – Na dit jaar stopt het onderhoud van de lagune op het strand van Camperduin. Om te voorkomen dat de lagune verdwijnt, grijpt de gemeente Bergen in. Wethouder Erik Bekkering: ‘De lagune is een welkome aanvulling op het toeristisch aanbod van onze gemeente gebleken en is onlosmakelijk verbonden met de ruimtelijke kwaliteit van Camperduin. Dat is ons een investering waard’.

Ondernemers doen mee

Door het project Kust op Kracht was Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor het onderhoud van de lagune. Het onderhoudscontract hiervan loopt eind van dit jaar af. Als de gemeenteraad hiermee instemt, gaat de gemeente vanaf volgend jaar, samen met de Stichting Speelschip, de lagune onderhouden. De Stichting Speelschip draagt financieel bij in de kosten.

Inwoners blij met lagune

Voor het besluit om de lagune open te houden, is aan de inwoners gevraagd naar hun mening door een vragenlijst. Daarop kwamen 2.471 reacties. Meer dan driekwart van de respondenten gaf aan vóór openhouden te zijn; tien procent was tegen. Meer dan de helft van de respondenten geeft de lagune 5 sterren (het maximale), negenentwintig procent waardeert het met 4 sterren en slechts 5 procent geeft de lagune 1 ster. De reacties liepen uiteen van een ‘”vieze poel” tot een “prachtige en unieke plek aan de Nederlandse kust”.

Nog aantrekkelijker

De inwoners werd ook gevraagd naar suggesties voor het gebruik de lagune. Daarop werd maar liefst 414 gereageerd. Het resultaat is vervat in onderstaand schema.

De gemeente neemt al die suggesties mee om het gebied de komende tijd (nog) aantrekkelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio