17.6 C
De Bilt

Gemeente helpt vijf Alkmaarse ondernemers met versnellingsprogramma GO!-NH

Alkmaar Van een authentieke korenmolen met sociaal aspect tot een nieuw te ontwikkelen circulaire, groene hotspot in Alkmaar. De gemeente Alkmaar heeft vijf ondernemers geselecteerd die in het ondernemersprogramma GO!-NH gaan werken aan het versneld op de markt brengen of verder laten groeien van hun duurzame innovatie of onderneming.

Met het GO!-NH programma helpt de gemeente startups en mkb-ers die met hun innovatie, product of dienst serieus willen groeien én willen bijdragen aan een schone, duurzame en gezonde wereld. De geselecteerde ondernemers gaan de komende drie maanden onder begeleiding van verschillende coaches aan de slag om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen.

De startende ondernemers gaan aan de slag in het traject GO!-NH Accelerator en de al iets gevestigde ondernemers in het traject GO!-NH Growth. Derek Groot van Dutch Carbon Consultants is één van de geselecteerde ondernemers: “Ons doel is het creëren van een ‘True Cost Society’; een maatschappij waar echte prijzen worden gehanteerd. Om dit te bereiken is meer en betere duurzaamheidsdata nodig. De gemeente Alkmaar helpt ons middels het GO!-NH programma om onze duurzaamheidsrapportage tooling te realiseren. Zo komen we weer stapje dichterbij een True Cost Society.

Partnerprogramma

In samenwerking met gemeente Alkmaar wordt er een partnerprogramma voor GO!-NH aangeboden binnen het Circulair Alkmaar thema, waarbij het doel is om de regio en het bedrijfsleven te versnellen naar een circulaire, duurzame economie en maatschappij. Tijdens het programma krijgen de teams ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief programma van workshops.

Over GO!-NH

GO!-NH is één van de programma’s die de provincie Noord-Holland aanbiedt om ondernemers verder te helpen met hun duurzame innovaties. De drie versnellingsprogramma’s GO!-NH Accelerator, GO!-NH Growth en GO!-NH Scale sluiten op elkaar aan doordat ze zich ieder afzonderlijk op een andere fase van de innovatie, product of dienst richten.

Deelnemende bedrijven in gemeente Alkmaar

Dutch Carbon Consultants

Voor ondernemers is het van belang om CO2 te verminderen. Dit kan bereikt worden wanneer de uitstoot op bedrijfsniveau volledig geautomatiseerd kan worden. Dutch Carbon Consultants hebben een tool ontwikkeld voor het scannen van facturen met Artificial Intelligence en deze te koppelen aan relevante emissiefactoren. Hiermee wordt het opmaken van een volledige CO2-voetafdruk geheel geautomatiseerd.

Fundamental Systems

Schoon, natuurlijk en volledig organisch in alle opzichten. Moleculaire waterstof- en zuurstofsupplementen zorgen ervoor dat gewassen kunnen groeien in anders onproductieve grond – waardoor miljoenen hectaren landbouwgrond opnieuw op de markt kunnen komen en kunnen bijdragen aan het aanpakken van de opkomende wereldwijde problemen rond voedselzekerheid.

Kesselaar & Zn

Kesselaar & Zn zet zich in voor het verduurzamen van de de bouw. Zij werken met circulaire bouwmaterialen en verminderen daardoor de uitstoot van CO2 in onderhoudsprocessen.

Korenmolen ’t Roode Hert

Het beter positioneren van de 250 jaar oude molen als werkend monument en herkenbaar ijkpunt in de samenleving is het doel. Dit door het ambachtelijk produceren van biologische en lokaal geteelde granen. Voor het grootste deel zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier actief.

De Wereldkas & De Nieuwe Energie

De Wereldkas en de Nieuwe Energie werken samen aan stadsontwikkeling in de gemeente Alkmaar. De Wereldkas ontwikkelt zich tot circulaire, groene hotspot van Alkmaar. De Nieuwe Energie is een tijdelijk laboratorium voor duurzame stadsontwikkeling. In het lab faciliteren ze verbinding van mensen en ideeën, experimenteren ze met nieuwe duurzame oplossingen en exposeren de innovatiekracht van de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio