20.1 C
De Bilt

Het grootste kerstdorp van Alkmaar gratis te bezichtigen

Alkmaar – Op 30 & 31 december en 6 & 7 januari van 14.00 tot 17.00 uur is in het Vrij Zijn theater op de Madame Curiestraat 2a in Oudorp het grootste kerstdorp van Alkmaar gratis te bewonderen. Uren voorbereiding zijn gaan zitten in dit spektakel stuk. Naast de vele huisjes en gebouwen, is er een echte waterval met stromend water. In het kerstdorp zijn vele (kleine) verhaaltjes verstopt.

Prijsvraag over kerstdorp

Er is een prijsvraag gekoppeld aan het bezoek van het kerstdorp. Bij het bezichtigen van het dorp kunnen kinderen een vragenformulier invullen waarmee gratis tickets te winnen zijn voor de voorstelling : ‘De Gelaarsde Kat en de betoverde Alkmaarders’, die als de omstandigheden het toelaten in februari opgevoerd gaat worden.

Voor het theater zal die middagen een kraam staan met Glühwein en warme chocomel to go. Binnen gelden de dan geldende regels, (QR code app en mondkapje op dit moment). De kunst die te bezichtigen is, is de bijzondere kunst van Anderson Farah. Er zullen onder andere prachtige olieverf schilderijen te bewonderen zijn van div. Queens, maar ook portretten in een bijzondere weergave.

Schilderijen Expositie
Schilderijen Expositie – Foto: Klaas Middelbeek

Kleurrijke kunstwerken

Daarnaast zijn er kleurrijke kunstwerken die gemaakt zijn met verschillende technieken zoals Aquarel. Anderson Farah heeft als kunstenaar geëxposeerd in diverse Europese landen, in vooraanstaande galeries en op verschillende cruiseschepen over de hele wereld. In vele kunstwerken zijn de invloeden die hij heeft opgedaan tijdens zijn vele reizen terug te zien en te vinden. Anderson heeft zich de laatste tijd gespecialiseerd in het portretteren van diverse mensen zonder dat ze lang hoeven te exposeren.  

Gratis entree en een donatiebox

Vanwege de huidige moeilijke financiële omstandigheden van het theater zal er een donatie box staan bij de uitgang. Wilt u ons kerstdorp en de expositie bezoeken? Meld u op voorhand aan bij kassa@vrijzijntheater.nl, geef daarbij aan de voorkeurs dag en tijd, zodat we weten hoeveel mensen er langs willen komen en we een tijdsplanning kunnen maken. Vermeld ook uw telefoonnummer zodat wij contact op kunnen nemen.

Wij hanteren de toegangscontrole, zoals ons door de overheid op dat moment is voorgeschreven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio