22.7 C
De Bilt

Hoogheemraadschap draagt Schoorlse wegen over aan gemeente

Egmond Bestuurders van de gemeente Bergen en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) tekenden vanmiddag een overeenkomst voor de overdracht van circa achteneenhalve kilometer aan (dijk)wegen in Schoorl. Deze wegen waren tot 2022 in beheer bij het waterschap.

Sinds 1 januari 2022 zijn de wegen overgedragen aan gemeente Bergen. Vandaag was de officiële ondertekening van de overdracht. Het gaat naast (dijk)wegen ook om bermen, fietspaden en trottoirs, duikers, bruggen, openbare verlichting, wegmeubilair, beplanting en wegsloten. De waterkeringen waarop de wegen liggen, blijven in eigendom van HHNK.   

Voordeel: één aanspreekpunt

Voordeel van de overdracht is dat inwoners vanaf nu een duidelijk aanspreekpunt hebben voor alle wegenvragen, namelijk de gemeente. Verder zullen inwoners niet veel merken van de wegenoverdracht. Het onderhoud zal op een zelfde manier worden uitgevoerd.

Hoogheemraadschap tevreden met de overdracht

Wethouder Erik Bekkering is blij met de overdracht: ‘Het geeft duidelijkheid voor de inwoners nu er één aanspreekpunt is. Daarnaast kunnen we als gemeente nu zelf de regie hebben bij wensen over inrichting en gewenste kwaliteit van de wegen.’ Hoogheemraad Rob Veenman toont zich ook tevreden over de samenwerking: ‘Door de overdracht van de Schoorlse wegen aan gemeente Bergen kan HHNK zich meer richten op haar kerntaken en verantwoordelijkheden op het gebied van waterveiligheid, schoon water en wateroverlast.’

uc?id=1D8E75XrM5hs KwtnZfZ5zHgn4PL5Pe c
Hoogheemraad Rob Veenman en wethouder Erik Bekkering, vlak na ondertekening. Foto: gemeente Bergen

Wegen Egmond

De Egmondse wegen zijn al sinds 2002 in beheer van de gemeente. Omdat de formele overdracht hiervan nooit heeft plaatsgevonden, is hiervoor alsnog een overeenkomst gemaakt die ook is ondertekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio