10.7 C
De Bilt

Hoorn doet mee aan Schooldag van de duurzaamheid

Hoorn – Gemeente Hoorn organiseert als eerste gemeente in Noord-Holland de Schooldag van de duurzaamheid. Doel van deze dag is kinderen spelenderwijs in beweging te brengen om de leefomgeving leuker, eerlijker en schoner te maken. De Schooldag van de duurzaamheid zelf is op 2 november. Maar op 5 oktober worden kinderen al warm gemaakt voor het onderwerp met een indrukwekkende reis door het heelal. Dit gebeurt bij Mak Blokweer tussen 10.00 en 15.00 uur met de bekende meteoroloog Reinier van den Berg. De toegang is gratis.

 

De Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Hoorn, MAK Blokweer en de stichting Schooldag van de duurzaamheid.

Mobiel planetarium met Reinier van den Berg

Basisschoolleerlingen die deelnemen aan de Schooldag van de duurzaamheid zijn vrijdag 5 oktober welkom bij MAK Blokweer een reis te maken in een mobiel planetarium. Liggend kijken de kinderen omhoog naar een virtuele sterrenhemel. In de koepel krijgen ze het idee dat ze zelf door het heelal reizen. Ze zien sterren geboren worden, kunnen de Grote en Kleine Beer herkennen en de Poolster. Dit gebeurt elk uur onder begeleiding van meteoroloog Reinier van den Berg. De eerste reis is met wethouder Samir Bashara en start om 10 uur. De laatste reis start om 15.00 uur. Per reis kunnen maximaal 30 kinderen mee.

Schooldag van de duurzaamheid

Vrijdag 2 november is de eerste dag van de duurzaamheid in Noord-Holland. Vijf basisscholen in de gemeente Hoorn doen aan deze schooldag mee. Op deze doe-dag vinden zowel binnen als buiten allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met het leuker, eerlijke en schoner maken van de wereld.

Praktische informatie

Het adres van MAK Blokweer is Kloosterhout 1-2 in Blokker. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over de deelnemende scholen op www.schooldagvandeduurzaamheid.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio