5 C
De Bilt

Benoeming van huttenbouwdorp kind-burgemeesters

Maandag 22 augustus om 13.00 uur komt (loco) burgemeester Cor Quint op bezoek bij het huttenbouwdorp aan de Snevert in Schagen. De benoeming van de twee kinderburgemeesters van het bouwdorp ligt in zijn handen.

Huttenbouwdorp

Wethouder Quint krijgt een kopje koffie of thee. Daarna volgt een rondleiding door het huttenbouwdorp. Met hout en spijkers, platen en kleden maken de kinderen er een fantastisch dorp van. De jonge timmerlui leven zich helemaal uit. De wethouder gaat kijken hoe de talentjes zich ontwikkelen en welke creatieve ideeën er al uit zijn gekomen.

Hoe ziet een wethouder er uit?

De kinderen kunnen op hun beurt eens kijken hoe de wethouder er uit ziet. Ze mogen hem vragen stellen. Over de gemeente, over hout en of hij zelf wel eens timmert. Of over het veldje waar het bouwdorp is. Kortom: over van alles en nog wat, net wat de jonge bouwer wil weten. Ook de voorzitter van het KIVAS-kinderbouwdorp beantwoordt zoveel mogelijk kindervragen.

Burgemeesters van het dorp

Vervolgens worden twee van de kinderen uitverkoren om burgemeester van hun bouwdorp te worden. Er is een burgemeester nodig voor het kleine bouwdorp en een voor het grote bouwdorp. Het geheel van het bouwdorp verschijnt op het veld naast de ijsbaan aan de Snevert. Stichting KIVAS organiseert het bouwdorp. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio