3.2 C
De Bilt

Huttendorp in Petten heeft twee duurzame prijswinnaars

Afgelopen weekend vielen er maar liefst twee hutten in de prijzen bij het Huttendorp in Petten. De jury was zo onder de indruk van alle bouwwerken, dat het lastig kiezen bleek uit alle hutten. De stoere meiden Jill ten Lintel Hekkert, Michele Smeels en Mae de Wit wonnen vanwege hun prachtige duurzame hut. De creatieve jongens Tycho Bootsma, Toby Kuiper en Gillis Takkenberg maakten een hele strakke, bijna professioneel gebouwde hut met zijn drietjes.

Timmerlui bouwen huttendorp

Ruim 75 kinderen stonden vrijdagmiddag met hamer, zaag en spijkers in de aanslag klaar om twee dagen als volleerde timmerlui aan de bak te gaan. De opdracht was dit jaar niet alleen om de mooiste hut te maken, maar ook om na te denken hoe een zo duurzaam mogelijke hut te bouwen. Dat laatste puntje gaf wethouder Puck de Nijs-Visser de bouwers mee bij de start.

3 meiden bouwen duurzame hut in Petten
3 meiden bouwen duurzame hut in Petten – Foto: Pierre Mettes Fotografie

Uiteraard niet zomaar

De duurzame opdracht past binnen het warmtetransitie project van de gemeente, dat als uiteindelijke doel heeft om zoveel mogelijk woningen te verduurzamen en energie te besparen. De gemeente Schagen wil inwoners hierbij graag op weg helpen en organiseert diverse informatieavonden. Die in Petten is de eerste van een reeks en vindt plaats op dinsdag 20 september in de MFR aan de Sportweg 3a.

Raadslid Maaike Tesselaar van (JESSlokaal) mocht de prijzen overhandigen. Zij was onder de indruk van de bouwwerken én van de organisatie. Dankzij jongerenvereniging De Keet was het wederom een geslaagd evenement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio