1.6 C
De Bilt

Informatiebijeenkomst tijdelijke woningen Schagen-Oost

Om de mensen uit Oekraïne die gevlucht zijn voor de oorlog voor langere tijd te kunnen opvangen, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten hiervoor 4 locatie aan te wijzen. Op dit moment is een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van tijdelijke woningen op de locatie Schagen-Oost. Op donderdag 14 juli 2022 organiseert gemeente Schagen daarom voor alle omwonenden en andere geïnteresseerden een informatiebijeenkomst.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Sinds de start van de oorlog vangen wij met behulp van heel veel inwoners mensen uit Oekraïne op. Deze opvang heeft een tijdelijk karakter. Als gemeente moeten wij nu zorgen dat er voor een langere termijn oplossingen komen. Een van deze oplossingen ligt in Schagen-Oost waar wij van plan zijn om tijdelijke woningen te plaatsen. Tijdens deze bijeenkomst informeer ik graag omwonenden en andere geïnteresseerden over deze ontwikkelingen. De opvang en huisvesting van vluchtelingen uit de Oekraïne is een uitdaging en verandert constant. Hierdoor is het helaas niet gelukt vóór de aanvraag van de vergunning een informatiebijeenkomst te organiseren. Ik nodig iedereen daarom graag uit om hierbij aanwezig te zijn.”

Informatiebijeenkomst

De bijeenkomst wordt georganiseerd op donderdagavond 14 juli vanaf 19.30 uur in Alpha, Loet 13 in Schagen. Mensen zijn van harte welkom vanaf 19.15 uur. Omwonenden van de locatie Schagen-Oost zijn via een persoonlijke brief uitgenodigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio