14.5 C
De Bilt

Jongeren achtervolgd door politie op 3 mei? Welkom bij de HUNT door de Waldervaart in Schagen

Op woensdagmiddag 3 mei ziet u veel jongeren in overall, politie en handhavers door de Waldervaart te Schagen rennen. Maar maakt u zich geen zorgen. Vanaf 15.00 uur vindt namelijk de HUNT plaats. Bij deze activiteit proberen 60 jongeren tussen de 14 en 22 jaar stempels te verzamelen en tegelijkertijd te ontkomen aan politie en handhaving. Deze laatsten daarentegen proberen de jongeren juist te “vangen”.

De HUNT door stichting LINK

Door de wijk lopen jongerenwerkers van stichting LINK die de jongeren weer kunnen voorzien van een nieuw rugnummer dat telt als een “leven”. Dit nieuwe rugnummer is symbolisch voor de rol van jongerenwerkers, waarmee zij na misstappen in het leven de jongeren helpen er weer bovenop te komen.

Afstand tussen jongeren, politie, handhaving en gemeente verkleinen

Het doel van de HUNT is het verkleinen van de afstand tussen gemeente, politie en de jongeren. En om de jongeren te voorzien in de behoefte van activiteiten in de gemeente. Om 17:00 uur moeten de deelnemers terug zijn en zullen de resultaten worden verzameld. Ter afsluiting zal, na het gezamenlijk eten en drinken en het vertellen van de belevingen, de prijsuitreiking plaats vinden.

Samenwerkende partijen

Link-Jongerenwerk, Gemeente Schagen, Handhaving, Politie, Brandweer , Sportservice Schagen en Vonk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio