17.2 C
De Bilt

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo – De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik meer maken van grote delen van de Ring Alkmaar. Om te voorkomen dat landbouwverkeer té ver moet omrijden, wordt de Kerkelaan vanaf maandag tijdelijk opengesteld voor landbouwverkeer. Dit is totdat de spooronderdoorgang Vennewatersweg open gaat. Het verbod voor landbouwverkeer via de overige oost-west verbindingen, Stationsweg en Zevenhuizerlaan, blijft van kracht.

N242 open voor verkeer

Tijdens de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug was het voor landbouwverkeer toegestaan om grote delen van de randweg Alkmaar te gebruiken. Hierdoor nam de hoeveelheid landbouwverkeer in Heiloo sterk af. Maandag 30 maart wordt de N242 opengesteld voor al het verkeer en rond het projectteam het project af. Vanaf dat moment mag landbouwverkeer grote delen van de Ring niet meer gebruiken.

Landbouwverkeer door Kerkelaan

De verwachting is dat het landbouwverkeer in en door Heiloo toeneemt. Om de agrariërs tegemoet te komen, geeft de gemeente Heiloo tijdelijk toestemming aan landbouwverkeer om gebruik te maken van de Kerkelaan. De verbodsborden bij de Kerkelaan worden tijdelijk afgeplakt. Deze situatie geldt tot medio mei, wanneer de spooronderdoorgang Vennewatersweg wordt opengesteld.

Openhouden Ring Alkmaar

De gemeente Heiloo heeft met verschillende wegbeheerders (Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland en gemeente Alkmaar) gesproken om de rondweg tijdelijk open te houden voor landbouwverkeer na openstelling N242 en totdat de spooronderdoorgang Vennewatersweg klaar is. Helaas heeft dit, ondanks de welwillende houding van de wegbeheerders van de Ring Alkmaar, niet tot een positief resultaat geleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio