17.2 C
De Bilt

Kledingbank Egmond verhuist tijdelijk naar De Boswaid

BergenKledingbank Egmond heeft vanaf januari een nieuw tijdelijk onderkomen gevonden in het voormalige schoolgebouw van De Boswaid in Egmond aan den Hoef. De gemeente Bergen stelt deze locatie beschikbaar aan de kledingbank. De bollenschuur waar de kledingbank sinds april vestigde wordt gesloopt om op termijn woningbouw te realiseren. De kledingbank gaat in de tussentijd op zoek naar een permanente locatie.

Hard nodig in deze tijd

De kledingbank Egmond is in april opgericht door Tamara Tuls uit Egmond aan Zee, als verlengstuk van de voedselbank. Een plek waar mensen terecht kunnen voor kleding, als zij daar zelf de middelen niet voor hebben. ‘En helaas is dat heel hard nodig in deze tijd’, zegt ook wethouder Valkering. ‘We ondersteunen dit initiatief van mevrouw Tuls van harte en werkten daarom ook graag mee aan het vinden van een nieuw tijdelijk onderkomen voor de kledingbank. Er zijn in onze gemeente nog steeds honderden mensen die onder de armoedegrens leven. Voor hen is het belangrijk dat deze faciliteiten bestaan, en dat ze blijven bestaan. Zeker nu.’

Permanente locatie Kledingbank Egmond nog niet in zicht

Vanaf januari zit de kledingbank Egmond dus in Egmond aan den Hoef, maar een definitieve oplossing is dit nog niet. Initiatiefneemster Tamara Tuls: ‘deze geste vanuit de gemeente nemen we graag aan. Vanuit deze locatie kunnen wij verder zoeken naar een permanente locatie waar we mensen kunnen blijven helpen.’

Toekomst schoolgebouw De Boswaid

Het voormalige schoolgebouw van De Boswaid wordt al geruime tijd niet gebruikt als school. De plannen voor hergebruik van het gebouw staan ook nog niet vast. Er kan wellicht een nieuwe school gestart worden, maar het is ook mogelijk dat de locatie een andere bestemming krijgt. De participatie rondom dit traject moet nog opgezet worden. Omwonenden worden daar te zijner tijd bij betrokken. Het schoolgebouw staat nu niet helemaal leeg. Er woont iemand om op de ruimte te passen en Stichting Techniek voor Kinderen zijn wekelijks aanwezig met activiteiten voor jeugd. Zij blijven ook voorlopig.

Open dag en meer informatie

De kledingbank is geopend van dinsdag t/m zaterdag. Initiatiefneemster Tamara Tuls organiseert binnenkort nog een (coronaproof) open dag voor buurtgenoten om kennis te maken met haar en de kledingbank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio