12.7 C
De Bilt

Nieuw kunstgrasveld op sportpark Groenoord

Zaterdagmiddag 2 april heeft wethouder Joke Kruit van de gemeente Schagen een nieuw, multifunctioneel handbalveld van kunstgras officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde op sportpark Groenoord tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van handbalvereniging Schagen.

Keuze voor kunstgrasveld

Dankzij goede samenwerking tussen de handbal-, voetbal- en hockeyvereniging is gekozen voor een multifunctioneel kunstgrasveld. Dit veld kan door alle drie de verenigingen gebruikt worden. De aanleg van het veld is onderdeel van de zogenoemde ‘sportcarrousel’; handbalvereniging Schagen is vanaf de locatie Spartahal verhuisd naar Groenoord.

Nieuwe stap sportpark Groenoord

Wethouder Joke Kruit: “De ingebruikname van het handbalveld is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een vernieuwd sportpark Groenoord. Momenteel onderzoekt de gemeente of het mogelijk is om, naast het nieuwe clubgebouw met kleedkamers, een dubbele sporthal met turnhal te realiseren. Met twee verouderde sporthallen is Schagen rijp voor een vernieuwd sportpark. Een multifunctioneel veld voor handbalvereniging Schagen is een onderdeel van deze vernieuwing.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio