13 C
De Bilt

Kustbus tussen Petten en Den Helder gestart

Petten/Den Helder – Vanaf zondag 11 juli rijdt de kustbus tijdens de zomervakantie heen en weer tussen Petten en Den Helder. Veel toeristen, dagjesmensen en campinggasten in Petten, Callantsoog en Den Helder maken gebruik van de bus. Eigenlijk zou de bus niet rijden dit jaar. Connexxion, gemeente Schagen en gemeente Den Helder zijn tot een oplossing gekomen om de bus toch te laten rijden.

Bijdragen in kosten kustbus

Connexxion verzocht gemeenten om bij te dragen in de kosten om de bus in de zomer van 2021 weer te laten rijden. Zonder bijdrage zou Connexxion de kustbus niet laten rijden, omdat deze niet winstgevend zou zijn en buiten de concessie van de provincie valt. Gemeenten zagen geen heil in de bus vanwege hoge kosten (€24.000 euro per gemeente voor zes weken) en de maatschappelijke waarde. Een voorstel in de gemeenteraad van Schagen gaf de politieke wil om samen de mogelijkheden te bekijken.

Aangepaste dienstregeling

Wat volgde was een aangepaste dienstregeling waardoor de gemeenten minder kosten zouden maken (€13.500 euro per gemeente). De bus rijdt door financiering van gemeente Schagen en gemeente Den Helder deze zomer toch nog. Wethouder Hans Heddes is blij dat de bus dit jaar rijdt: “De kust van de gemeente Schagen en Den Helder verdient het om bezocht te worden. De afwisseling van duinlandschap, bollengebied en mooie badplaatsen zijn een beleving voor elke toerist, maar ook voor de eigen inwoners”.

Recreatie

Recreatieondernemers zijn ook blij dat de kustbus dit jaar weer rijdt. Zij kijken uit naar de vakantieperiode en hopen dat de bus ieder jaar terugkeert in het zomerseizoen. OFS voorzitter van sector recreatie en toerisme Kees de Wit: “Wij zijn heel blij dat beide gemeenten dit project gaan ondersteunen. Dat geeft de hoop dat de kustbus ook in de toekomst zal blijven rijden”.

De dienstregeling en andere informatie over de kustbus is te vinden op www.overal.nl/kustbus.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio